Kontakt

Istražite LINEAR V24.1: Izašao je novi paket za LINEAR

LINEAR V24.1 dolazi s raznovrsnim, uzbudljivim i potpuno novim mogućnostima koje, s jedne strane, izuzetno povećavaju vašu produktivnost pametnim funkcijama, a s druge strane predstavljaju još jedan veliki korak ka integralnom planiranju s BIM-om na Revit-u i AutoCAD-u.

Još više BIM-a za AutoCAD uz novi menadžment parametara

Mogućnost implementacije BIM zahtjeva pomoću AutoCAD-a podiže se na značajno viši nivo inovativnim menadžmentom parametara LINEAR Solutions. Ova nova funkcija omogućava vam organizaciju informacija u crtežima i modelima ne samo na praktičan, već i izuzetno efikasan način. Kreirajte parametre i skupove parametara tačno prema vašim zahtevima. Postavljanjem različitih nivoa informacija možete prilagoditi nivo detalja i dodjeliti promjenljiv broj parametara svakom. Bez obzira da li se pridržavate planerskih faza prema HOAI ili preferirate sopstvena imena – zadržavate kontrolu nad pravim informacijama u pravo vrijeme.

Definisanjem opsega vrijednosti ili mogućih odgovora, ugrađene provjere konzistentnosti pomažu u povećanju kvaliteta podataka. Ako unaprijed definisani uslovi nisu ispunjeni, pogođeni parametri su istaknuti bojom kako biste mogli brzo i lako vršiti ispravke. Na ovaj način možete efikasno izbjeći greške i nekonzistentnosti u vašim projektima. Još jedan korak ka radu sa parametrima u AutoCAD-u i upravljanju svim informacijama na modelu.

Automatsko povezivanje sanitarnih objekata sa savitljivim cjevima

Od sada možete automatski povezivati sanitarne objekte u oblasti pijaće vode sa savitljivim cjevima. Ova funkcija znatno olakšava modelovanje predzidnih cjevovoda sa savitljivim cjevima. Sve što vam je potrebno je specifikacija cjevi koja podržavaju savijanje bez ograničavanja ugla. Samo nekoliko klikova je potrebno da biste fleksibilno povezali sanitarni objekti bez ograničenja tvrdim lakatnim spojnicama. Rezultat je model koji ne samo da zadovoljava vaše funkcionalne zahteve, već se i mnogo više približava stvarnoj instalaciji na gradilištu.

Automatsko povezivanje simbola u šematskom planiranju za Revit

Sa novom funkcijom automatskog povezivanja simbola, još jednom proširujemo mogućnosti za kreiranje ili modifikaciju dijagrama u Revitu. Da li želite da povežete simbole pojedinačno ili da prolazite kroz veze, lako se može odrediti korišćenjem unapred postavljenih opcija. Sa ovom novom komandom, kreiranje šema je sada još brže.

Potpuna kontrola nad svim parametrima u razmeni između Building-a i Revit-a

Iskoristite napredne mogućnosti sinhronizacije između Building i Revit softvera kako biste upravljali podacima vašeg projekta na besprijekoran i efikasan način. Ova inovacija vam sada omogućava da detaljno konfigurišete transfer parametara. Pomoću novog dijaloga za konfiguraciju možete pojedinačno specificirati koje parametre želite da uvezete, izvezete ili uvezete i izvezete.

Takođe, moguće je kreirati različite konfiguracije za različite zahteve projekta ili faze projekta, sačuvati ih, proslijediti ih kao kancelarijske standarde i koristiti ih u bilo kom trenutku. Na ovaj način imate na raspolaganju svaku opciju kako biste osigurali konzistentnost i tačnost podataka u interakciji između Building i Revit softvera. Bez obzira da li želite da ažurirate kompleksne građevinske informacije ili razmenjujete detaljne tehničke podatke, poboljšana funkcija sinhronizacije pomaže vam da učinite vaše procese dizajna i izgradnje besprekornim. Ako želite detaljnije da saznate kako ovo funkcioniše, posetite e-learning kurs “Custom import and export of LINEAR parameters” (“Prilagođeni uvoz i izvoz LINEAR parametara”) kreiran u tu svrhu.

Ovo je samo mali prikaz iz kompletne liste funkcija za verziju 24.1! Više možete pročitati ovdje.

Kako bismo obogatili ovaj niz od četiri članka posvećena LINEAR-u, u ovom članku možete pročitati preporuke…
BIM doveden do krajnjih granica: Viega World je spreman! Dobavljač Viega je kreirao referentni projekat za budućnost…
Proširenje sjedišta kompanije TÜV SÜD u Westend u Minhenu novom zgradom ilustruje…